Jerk chicken نوعی غذا در منطقه کارائیب است که از جوجه خوابانده شده در سٔس معروف جامأییکأیی به نام Jerk تهیه میشود. این نام از واژه jerky که نام نوعی گوشت نگهداری شده است گرفته شده و ربطی به معنای منفی این لغت در انگلیسی ندارد. انواع گوناگونی از این غذا در سراسر منطقه کارائیب به خصوص جامأییکا یافت میشود و همچنین در مناطقی با پراکندگی وسیع جمعیت از نواحی کارائیب نیز از شهرت زیادی برخوردار میباشد. برخی از آشپزهای خانگی هم از پختن این غذا در خانه لذت میبرند.
سٔس jerk در واقع نوعی ادویه خشک است که از ترکیب dry rub و فلفل شیرین به دست میآید. dry rub به خاطر طعم بسیار تندش معروف میباشد و دست کم فلفل قرمز این ادویه از تندترین انواع فلفل قرمز جهان است. بیشتر آشپزها موسیر، میخک، دارچین، آویشن، جوز، فلفل و انواع دیگری از این دست را نیز به این سٔس میافزایند. یک سٔس Jerk خوب طعم تند بسیار قوی به همراه اندکی از مزه شیرین با خود دارد. بسیاری از خانوادهها روش خاص خود را برای تهیه این ادویه به کار میبرند.
برای تهیه یک Jerk chicken سنتی، آشپزها ادویه لازم را بر سطح جوجه میمالند و میگذارند تا در طول شب طعم این ادویه به خورد جوجه رود و مزه دار شود. سپس جوجه را روی آتش کباب میکنند و با برنج، سالاد و مخلوطی از سبزیجات سرو میکنند. جوجه پس از طبخ خشک، آتشین و کمی دودی میشود.
برخی از افراد از ادویه تر به جای ادویه خشک سنتی استفاده میکنند. ترکیبات ادویه تر شامل شیره، سٔس سویا، آب لیمو ترش تازه، سرکه و روغن میباشد. هنگامی که با ادویه تر Jerk chicken درست میکنیم جوجه آبدار تر و شیرین تر میشود. انتخاب نوع ادویه تا حد زیادی به سلیقه و سنّتهای محلی بستگی دارد.
سٔس Jerk علاوه بر آنکه برای جوجه کاربرد دارد میتواند در پخت گوشت گاو، خوک و طیف وسیعی از انواع گوشت و همچنین جایگزینهای گوشت مثل توفو و تمپه به کار رود. در گذشته گوشت را به قسمتهای کوچک و یکنواخت تقسیم میکردند و پس از مزه دار کردن آن با ادویه میگذاشتند تا خشک شود و بدین ترتیب گوشت خشک شدهای به دست میامد که اساسا به طور نامحدود دوام میکرد. ادویه Jerk کمک میکرد تا گوشت در فرایند پخت محفوظ بماند و همچنین به آن طعم میداد.
بسیاری از فروشگاهها ادویه آماده این غذا را برای کسانی که میخواهند در خانه Jerk chicken درست کنند اما مایل به تهیه ادویه در منزل نیستند برای فروش عرضه میکنند. وجود کباب پز هم برای این غذا الزامی نیست اگرچه برای به دست آوردن بهترین طعم توصیه میشود. اگر کباب پز در خانه موجود نیست میتوانید آن را در فر اجاق گاز بگذارید تا بپزد. میتوان از محلول دود مایع نیز برای به دست آوردن طعم سنتی این غذا استفاده کرد.
نورا نواپور
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر