۱۳۹۲/۱۰/۱۷

مهاجرت، بهداشت رواني را به خطر مي‌اندازد

روانپزشکان در يک تحقيق جديد تاکيد کردند که مهاجرت به آمريکا بهداشت رواني مهاجران را به خطر مي‌اندازد. 

اين روانپزشکان با مطالعه روي مهاجران مکزيکي در گروه سني 18 تا 25 ساله که به آمريکا مهاجرت کرده بودند به نتايج فوق دست يافته‌اند. آنها دريافتند که اين مهاجران چهار برابر و نيم بيشتر از هموطنانشان در کشور مکزيک در معرض خطر ابتلا به افسردگي و اضطراب قرار دارند. 

به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين متخصصان در دانشکده پزشکي دانشگاه کاليفرنيا تاکيد کردند که مهاجرت به ميزان زيادي روي سلامت روان افراد تاثيرگذار است. 

سازمان جهاني بهداشت در تعريف بهداشت رواني چنين عنوان مي‌کند که بهداشت رواني در درون مفهوم کلي «بهداشت» قرار دارد و بهداشت در اين اصطلاح به معني توانايي کامل براي ايفاي نقش‌هاي رواني و جسمي است. 

بهداشت رواني افراد متاثر از عوامل متعددي است، اگرچه اين عوامل به صورت جداگانه مورد مطالعه قرار مي‌گيرند ولي در واقع در اين موضوع چند وجهي، متاثر از يکديگر هستند. بدين معني که افراد به علت شرايط محيطي يا عوامل فردي، تعادل و آرامش روحي‌شان دچار تغييراتي مي‌شود و هر چه شدت اين عوامل زيادتر باشد، تاثير و تهديدش بيشتر خواهد بود. عواملي همچون عدم برآورده شدن نيازهاي اوليه، ناکامي، استرس، يادگيري، مسائل اجتماعي و رسانه‌هاي جمعي از عمده‌ترين فاکتورهاي تاثيرگذار بر بهداشت رواني افراد هستند. 

روانپزشکان معتقدند که بهداشت رواني به معني داشتن احساس آرامش و امنيت درون و نيز دور بودن از اضطراب، افسردگي و تعارض‌هاي مزمن رواني است. به عبارت ديگر بهداشت رواني به مفهوم بهره‌مندي از سلامت ذهن و انديشه و تفکر است. درصد قابل توجهي از بيماري‌هاي جسماني، ريشه روان شناختي دارند و بهره‌مندي از بهداشت روان مي‌تواند بر سلامت جسم اثر مثبتي داشته باشد. از اين جهت سلامت جسم نيز بستر مناسبي براي رسيدن به احساس امنيت درون و سلامت ذهن و روان است. 

به گفته کارشناسان سازمان جهاني بهداشت، نوع نگرش و باورهاي آدمي درباره زندگي و محيط پيرامون خود و نيز تعهدات ارزشي و ويژگي‌هاي زندگي فردي و اجتماعي انسان در بهره‌مندي از بهداشت رواني مطلوب بسيار اثرگذارند. بهداشت رواني همچنين قوانين مربوط به سلامت عاطفي را در برمي گيرد به گونه‌اي که فرد بتواند مشکلات را به آرامي پشت سربگذارد به شرط آن که بداند چگونه از فشارهاي رواني و نگراني پيشگيري کند. 


جزئيات اين يافته در نشريه آرشيو روانپزشکي عمومي منتشر شده است. 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر