۱۳۹۴/۱۲/۱۱

۱۰ مهارت رفتاری برتر برای افراد جویای کار



کلید موفقیت، در توانائی برقراری ارتباط با دیگران و داشتن مهارت‌های رفتاری برای ادامه این ارتباط است

هر کمپانی بر اساس نوع فعالیتی که دارد به دنبال مجموعه‌ متفاوتی از مهارت‌ها و تجربه کاری می‌باشد. اما کمپانی‌ها برای استخدام یک فرد کارامد تنها به این دو مشخصه اصلی‌ اکتفا نمی‌‌کنند بلکه به دنبال برخی‌ مهارت‌های خاص رفتاری هستند تا فرد مورد نظر را استخدام نمایند. مهارت‌های رفتاری یا "soft skills" به مجموعه‌‌ای از ویژگی‌های شخصی‌، عادات، طرز برخورد و جذابیت‌های اجتماعی اطلاق میشود که فرد را به یک کارمند خوب و مناسب کار تبدیل می‌‌کند. کمپانی‌ها برای مهارت‌های رفتاری ارزش بسیاری قائلند زیرا تحقیقات و تجربه نشان می‌‌دهد که این مهارت‌ها می‌‌توانند به اندازه مهارت‌های فنی "hard skills" مهم و شاخص عملکرد شغلی‌ باشند.

Lori Kocon، متخصص امور استخدامی و اهل پورتلند در این باره می‌‌گوید، "سازمان‌های بزرگ امروزه به منظور رعایت اقتصاد و صعود تیم‌های کاری برای مهارت‌های رفتاری و توانایی برقراری ارتباط با دیگران ارزش ویژه‌ای قائلند و با در نظر گرفتن روند سریع و روزافزون فعالیت‌های تجاری، کارفرمایان به دنبال افرادی سریع، وفق پذیر و مبتکر در حل مشکلات هستند.".

Kocon به تمامی افراد جویای کار به خصوص کسانی که در آرزوی مناصب مدیریتی هستند توصیه می‌‌کند که نسبت به مهارت‌های رفتاری خود توجه کنند. برخی‌ از مهمترین این مهارت‌ها که کارفرمایان شما را بر اساس آن‌ ارزیابی می‌‌کنند از این قرار است:

۱- اخلاق کاری قوی
آیا فردی با انگیزه هستید که خود را وقف کار می‌کنید تا به اتمام برسد و برایتان مهم نیست که چه باشد؟ آیا وظیفه شناس هستید و بهترین کار خود را ارائه می‌دهید؟

۲- نگرش مثبت
آیا فردی خوش بین هستید؟ آیا انرژی خوب به اطرافیان منتقل می‌کنید و اراده مثبت دارید؟

۳- مهارت‌های ارتباطی‌ خوب
آیا در سخن گفتن و در شنیدن سخن دیگران مهارت دارید؟ آیا توانایی دارید نیاز‌های خود را به گونه‌ای مطرح کنید که بتوانید بین خود و همکاران، مشتریان و فروشندگان پلی ارتباطی‌ برقرار سازید؟

۴- توانایی در مدیریت زمان
آیا میتوانید در چند پروژه همزمان وظایف و کارها را اولویت بندی کنید؟ آیا از زمان خود در کار عاقلانه استفاده می‌کنید؟

۵- مهارت در حل مشکلات
آیا فردی کاردان هستید و می‌‌توانید به نحوی خلاقانه مشکلاتی را که در محیط کار اجتناب ناپذیرند حل کنید؟ آیا حل این دشواری‌ها را خود به عهده می‌گیرید یا آنها را به دیگران وامی‌گذارید؟

۶- عمل کردن به عنوان یکی‌ از اعضای گروه
آیا می‌‌توانید در کار گروهی خوب عمل کنید؟ آیا با دیگران همکاری خواهید کرد و در جایی که لازم است نقش رهبری را به عهده خواهید گرفت؟

۷- اعتماد به نفس
آیا به راستی‌ اعتقاد دارید که میتوانید از عهده انجام کار بر آیید؟ آیا حس آرامش و اعتماد را از خود به دیگران القا می‌کنید؟ آیا شهامت آن‌ را دارید که پرسش‌های لازم را مطرح و عقاید خود را بازگو کنید؟

۸- انتقاد پذیری و آموختن از آن‌
آیا میتوانید انتقاد پذیر باشید؟ آیا به یادگیری از فرد دیگری تن‌ می‌دهید و قادرید به عنوان یک فرد و یک حرفه‌ای از این آموختن به رشد و بالندگی برسید؟ 

۹- قابلیت انعطاف/ قابلیت انطباق
آیا میتوانید خود را با شرایط و چالش‌های جدید منطبق کنید؟ آیا از تغییرات استقبال می‌کنید و آماده پذیرش عقاید جدید هستید؟

۱۰- توانایی انجام کار تحت فشار
آیا از عهده فشار هایی که به هنگام بروز بحران یا تعیین ضرب‌الاجل برای انجام کار اتفاق میفتد بر می‌آیید؟ آیا می‌‌توانید در تنگنا کار را به نحو احسن انجام دهید؟

Kocon توصیه می‌کند که هنگام جستجو برای کار بر مهارت هایی تمرکز کنید که به احتمال زیاد نظر کارفرما را به خود جلب می‌کند و بیاموزید که این مهارت‌ها را در رزومه خود، در مصاحبه‌های کاری و یا در برخورد با کارفرمایانی که به نمایشگاه‌های مشاغل یا گرد هم آیی انجمن صنعت می‌آیند نشان دهید.

برای مثال، توضیح دهید که چگونه از عهدهٔ یک بحران یا یک چالش در شرکت خود بر آمدید. دستاورد‌های افتخار آمیز خود را ذکر کنید و حتی میتوانید تقدیر نامه هایی را که از یک کارفرما یا مشتری دریافت کرده اید به همراه بیاورید.

به خاطر بسپارید که خواه به دنبال یک شغل خدماتی باشید خواه فنی‌، در هر صورت این ترکیب مهارت‌های رفتاری و تخصصی شماست که سرانجام شما را از انبوه متقاضیان جدا می‌کند!

ترجمه: نورا نواپور

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر