احتمالا تگزاسیها
مایلند Fajita را به خود نسبت دهند اما تاریخچه Fajita آن را به کارگران
مکزیکی مزارع که در غرب تگزاس (در امتداد ریو گراند در مرز تگزاس مکزیکو) در اواخر
سالهای ۱۹۳۰ یا اوایل سالهای ۱۹۴۰ زندگی میکردند نسبت میدهد.
وقتی گوسالهای قصابی میشد نامطبوعترین قسمتهای آن به عنوان پرداخت بخشی از
دستمزد برای خوردن در اختیار کارگران قرار میگرفت. به همین خاطر کارگران آموختند
چگونه از برش سفتی از قلوه گاه به خوبی استفاده کنند. Fajita به زبان اسپانیایی شکلی
از واژه faja است که معادل لغوی کمربند یا کرست در زبان انگلیسی میباشد.
Fajita در حقیقت یک غذای تگزاسی مکزیکی است(ترکیبی از خوراک گاوچرانهای
تگزاس و کبابهای مکزیکی). واژه مکزیکی گوشت قلوه گاه کباب شده arracheras است که معادل آمریکایی
آن Fajitas میشود. امروزه، واژه Fajita به کلی معنای اصلی خود را از دست داده است و به هر چیزی که پخته
و در نان ترتیلا پیچیده شده باشد اطلاق میگردد. اگرچه، Fajitas حقیقی تنها از گوشت
قلوه گاه گوساله تهیه میشود.
سونی فالکن،
مدیر گوشت فروشی Guajardo's Cash Grocery علاقه مند به استفاده از این نوع گوشت در دستورهای غذایی بود. بر
اساس مصاحبهای که توسط ویرجینیا ب وود در ۴ ماه مارس ۱۹۹۵ با این
فرد انجام شد مقالهای تحت عنوان بازگشت سلطان Fajita در Austin Chronicle به چاپ رسید:
او می گوید
"به آن قطعه گوشت نگاه کردم و به خودم گفتم شبیه کمربند است. اولین Fajitas را خودم همین جا در
سالهای ۱۹۶۰ درست کردم" بر طبق برداشت فالکن از تاریخچه Fajitas او با خود چنین اندیشیده
که نوع جدید Fajitas او مقرون به صرفه بوده و افراد بیشتری را به سوی محل کسب خانوادگی
آنها جلب میکند تا دستپخت او را آزمایش کنند. پسر فالکن اینگونه به یاد میآورد،
"هر وقت پدرم در حیاط Fajitas درست میکرد همهٔ دوستان دلشان میخواست پیش ما بیایند. پدر میدانست
به چیزی فوقالعاده دست پیدا کرده."
در سال ۱۹۶۹ سونی در
رخدادی یک هفتهای در فضای باز درKyle، تگزاس شرکت کرد. او همچنین شبها و تعطیلات آخر هفته به نمایشهای
سوارکاری، نمایشگاهها و جشن هایی که در فضای باز برگزار میشد رفت تا fajita taco خود را به جمعیت بفروشد.
در اواخر سالهای ۱۹۷۰ یک گزارشگر نشریه Austin به او لقب "سلطان fajita" را داد که او را شخصاً با این نام به همه شناساند. سونی در
حال حاضر صاحب علامت تجاری این نام است. او حتی تلاش کرد که صاحب علامت تجاری fajita هم بشود اما تقاضایش
پذیرفته نشد.
در سال ۱۹۴۸، نینفا
رودریگز لورنزو، بانوی آمریکاییمکزیکی و همسر آمریکاییایتالیائی او، تامی لورنزو
کارخانهای برای تولید خمیر پیتزا و ترتیلا در هیوستون باز کردند. این کارخانه
موفق نبود بنابرین آنها مبلغی پول وام گرفتند و رستورانی مکزیکی به نام Ninfa's باز کردند. به علت موفقیت
این رستوران کارخانه تولید خمیر را بستند و توجه خود را به رستوران معطوف کردند.
حدود سال ۱۹۷۳ یکی از
مشتریانی که به تازگی از سفر خود به مکزیکو سیتی بازگشته بود پیشنهاد کرد قطعهای
از استیک به شکل رشته هایی نازک بریده شود تا او بتواند از آنها تاکو انحصاری درست
کند و بدین ترتیب fajita به سبک Ninfa's به وجود آمد. وقتی که ترکیباتی نظیر گشنیز، پیاز، گوجه فرنگی،
فلفل قرمز، کرم ترش و پنیر به آن افزوده شد، اینfajita جدید به صورت غذایی با
کیفیت ویژه خانگی در آمد. این غذا که در اصل تاکوی ذغالی نامیده میشد با نام تجاری
تاکوی نینفا شناخته شد. بعدها از واژه Fajitas برای این غذا در رستوران استفاده شد.
در سال ۱۹۸۲، جورج
ویدمن، سرآشپز Hyatt Regency در Austin تکزاس به ارزش تجاری یک غذای محبوب تکزاسی مکزیکی پی برد. او Fajitas بسیار گرم را در لیست
غذایی رستوران Hyatt's La Vista جای داد و فروش این غذای معروف به زودی این رستوران را تبدیل به
پر سودترین رستوران زنجیرهای Hyatt نمود.
دستور تهیه Fajitas
نوع Fajitas: گوشت گوساله، گوجه
فرنگی، گواکامول (نوعی چاشنی که از آووکادو درست میشود)، سالسا، ترتیلا
سبک آشپزی:
ناحیه جنوب غربی
نفرات: برای ۴ تا ۶ نفر
زمان آمادگی: ۱۵ دقیقه
زمان پخت: ۵ دقیقه
زمان کًل: ۳۰
دقیقه
مواد
لازم:
چاشنی لیمو ترش
(دستور تهیه آن را در پائین میبینید)
۱.۵ پوند گوشت قلوه گاه یا پهلو
۱ فلفل دلمهای سبز یا قرمز، شکم
خالی و نازک خورد شده
۱ پیاز کوچک، نازک خورد شده
۳ گوجه فرنگی، خورد شده
پنیر چدار رنده
شده
کرم ترش
گواکامول
سالسای گوجه
فرنگی
نان ترتیلا
طرز تهیه:
چاشنی لیمو ترش
را آماده کنید و کنار بگذارید.
گوشت را روی
تخته بگذارید و غشا بیرونی آن را از گوشت جدا کنید. برای این کار غشا بیرونی
را با یک دست بگیرید و کارد را از زیر حرکت دهید تا آن قسمت کاملا بریده و جدا
شود. با استفاده از یک چاقوی تیز شکاف هایی در جهات مختلف در گوشت ایجاد کنید. این
کار باعث شکاف بافت ماهیچه شده، از سفتی آن کم میکند.
چاشنی لیمو ترش
را در کیسه پلاستیکی بزرگی بریزید و گوشت را در آن قرار دهید. درب کیسه را
ببندید و آن را حد اقل به مدت ۱ ساعت یا در طول شب در یخچال قرار
دهید. در این مدت گوشت را گاهی این رو و آن رو کنید.
گوشت را از
یخچال بیرون بیاورید و قبل از پخت در دمای معمولی اتاق قرار دهید. کباب پز را نیز
گرم کنید.
گوشت را بشوئید
و بقیه چاشنی را نگاه دارید. گوشت را روی کباب پز داغ بگذارید و از باقیمانده
چاشنی با قاشق روی آن بریزید. درب کباب پز را ببندید، دریچهها را باز کنیدو و
بگذارید گوشت به مدت ۳ تا ۵ دقیقه با دمای ۱۲۰ درجه فارنهایت نیم پخت شود. سپس
آن را از کباب پز خارج کنید و روی تخته به شکل قطعات باریک و مورب برش دهید.
فر را با ۳۵۰ درجه
فارنهایت گرم کنید. دسته نانهای ترتیلا را در فویل المینیومی بپیچید و به مدت ۱۵ دقیقه
یا تا وقتی که داغ شود در فرنگاه دارید. برای گرم کردن نانها در مایکرویو
میتوانید آنها را در یک حوله کاغذی بپیچید و زمانی در حدود ۶ تا ۷ ثانیه
برای گرم شدن هر ترتیلا در نظر بگیرید.
میتوانید هنگام
پختن گوشت فلفلهای دلمهای و پیاز را نیز به مدت ۱ تا ۲ دقیقه
یا تا وقتی که نرم شوند در کباب پزه بگذارید و پس از آماده شدن آنها را در یک
دیس قرار دهید. گوشت پخته و قطعه شده را نیز در همان دیس بگذارید.
برای هر Fajita، یک نان ترتیلا را با
قطعات گوشت پخته شده و مقادیر دلخواه از فلفل دلمهای سبز و پیاز پر کنید. مقداری
گوجه فرنگی، پنیر چدار، کرم ترش، گواکامول و سالسا را نیز به آن اضافه کنید و
مثل بورریتو بپیچید. این غذا برای ۴ تا ۶ نفر
کافیست، نوش جان.
طرز تهیه چاشنی
لیمو ترش
آب ۴ تا ۵ لیمو
ترش تازه
۱/۴ فنجان سرکه قرمز
۱ قاشق غذاخوری سویا سٔس
۱ قاشق غذاخوری شیره سبک
۱ قاشق غذاخوری گشنیز خورد شده
۲ حبّه سیر خورد شده
۱/۲ قاشق چایخوری زیره سأییده
۱/۲ قاشق چایخوری فلفل سیاه
آب لیمو ترش ،
سرکه، سویا سٔس، شیره، گشنیز، سیر، زیره و فلفل را در یک کیسه پلاستیکی مخلوط کنید
و کنار بگذارید
ترجمه: نورا
نواپور
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر